Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Monday, 15 April 2013

TERKINI! KRITIKAN TUN DR MAHATHIR YANG PALING PEDAS!! #PRU13

Di bawah adalah terjemahan artikel Tun Dr Mahathir Mohamad yang bertajuk 'Gelang Patah'Sila baca :

1. Kit Siang akan bertanding di Gelang Patah.

2. Mengapa Gelang Patah?

3. Jelas sekali ia adalah kerana Gelang Patah mempunyai majoriti Cina.

4. Jelas Kit Siang akan memainkan sentimen Cina.

5. Johor merupakan kubu Perikatan / Barisan Nasional yang kuat sejak kemerdekaan. Ketiga-tiga kaum di sana telah menyokong satu sama lain dalam pilihan raya. Mereka tidak mempunyai perasaan perkauman yang kuat.

6. Tetapi Kit Siang akan membawa konflik dan permusuhan antara kaum, untuk wage orang Cina tidak suka dan benci orang Melayu.


7. Slogan DAP Malaysian Malaysia, satu slogan yang digunakan oleh PAP dalam Pilihan Raya Umum 1964. Slogan ini bermaksud bahawa Malaysia bukanlah milik kepada semua rakyat Malaysia sama-sama. Ia tergolong kepada orang Melayu.

8. PAP bertujuan untuk mendapatkan orang-orang Cina tidak bekerjasama dengan orang Melayu, untuk menamatkan Sino-Malay "kongsi" daripada Tunku dalam Parti Perikatan.

9. Kongsi bermaksud tidak mengambil semua hak-hak kita untuk diri kita sendiri tetapi mengorbankan beberapa orang lain supaya yang lain boleh mendapat bahagian mereka.


10. PAP menolak prinsip "kongsi" dengan menuntut bahawa segala-galanya adalah berdasarkan merit. Apabila Singapura meninggalkan Malaysia DAP, kuda Trojan PAP, mengambil slogan Malaysian Malaysia. Tujuannya ialah untuk menarik sokongan kaum Cina jauh dari MCA dan meninggalkan konsep kongsi dengan UMNO dan orang Melayu. The meritokrasi dipromosikan oleh DAP akan bermakna mengurangkan peluang orang Melayu dalam bidang pendidikan dan dalam perniagaan. Ini akan menyebabkan orang Melayu menjadi kurang dan kurang berkelayakan dan miskin. Meritokrasi bukan tentang perkongsian tetapi pemenang ambil semua.

11. Apabila Kit Siang membuat keputusan untuk bertanding di kawasan majoriti Cina Gelang Patah ia adalah kerana dia mahu orang Cina di sana dan di Johor menolak bekerjasama dan berkongsi dengan orang Melayu.


12. Konfrontasi kaum yang tidak sihat akan menggantikan kerjasama Sino-Melayu yang telah menjadikan Malaysia stabil dan makmur. Kerjasama akan berakhir apabila Kit Siang menang Gelang Patah. Walaupun tidak akan ada pertempuran seperti yang dilihat di banyak negara-negara di mana orang yang dibahagikan dengan bangsa atau agama, tetapi konfrontasi antara ketiga-tiga kaum utama di Malaysia akan mengganggu dan tidak akan kondusif kepada pembangunan Malaysia.

13. Atas sebab ini keputusan Kit Siang untuk bertanding di Gelang Patah akan menjadi tumpuan pada Pilihan Raya Umum ke-13 di negara ini.

14. Adakah DAP akhir persahabatan Melayu-Cina dan kerjasama di Johor atau akan "kongsi" kekal asas hubungan kaum di Johor dan di Malaysia?

Anda boleh baca artikel asal Tun Dr Mahathir : KLIK SINIKenyataan Tun Dr Mahathir tentang agenda sebenar parti DAP telah didedahkan oleh 2 pemimpin penting di dalam parti DAP sebelum ini iaitu :

1. Mohamed Razali bin Abd Rahman, bekas Setiausaha Organisasi DAP

Lihat video di bawah :


Video : Pededahan dalaman parti DAP

2. Tunku Aziz Tunku Ibrahim, Bekas Naib Presiden DAP pernah mendedahkan :
Jadi, janganlah sekali-kali kita percaya, janganlah harap, sungguh pun dia kata parti berbilang kaum. Parti ini (DAP) dalah satu parti chauvinis. seterusnya
Sebelum ini juga, Tunku Aziz telah menulis  satu artikel yang menghentam kewibawaan parti DAP. Artikel bertarikh 23/12/12 itu bertajuk DAP's triumph of chauvinistic will disiarkan di dalam NST.


Di antara artikel itu ialah DAP tidsk demokratik dan chuvinis :
NOTHING DEMOCRATIC: DAP's congress was notable for not electing a single Malay to its CEC, a sign of the chauvinism in the party. 
Tunku Aziz juga menulis :
It is an unapologetically Chinese party, warts and all, founded to continue the failed People Action Party's narrow Chinese agenda in the nascent federation. It is fair to say that the congress had left Malays in utter disillusionment, and in absolutely no doubt about their future under DAP. seterusnya
Lim Kit Siang DAP meroyan yang amat apabila Tun Dr Mahathir mendedahkan perkara yang sebenarnya tentang parti DAP.

Ironinya, DAP tidak bersikap yang sama kepada 2 bekas pemimpin penting dalam parti itu! Yang terjadi ialah DAP memujuk serta cuba menyogok Razali serta memberi rasuah kepada Tunku Aziz supaya tidak meninggalkan parti tersebut.

Padahal, pendedahan-pendedahan yang mereka lakukan amat memeranjatkan dan sepatutnya menyedarkan kita semua sama ada Melayu atau Cina untuk menolak jauh corak chauvinis yang dibawa oleh parti DAP. 


Malah, tidak ada satu pun orang Melayu dan Islam yang patut bersekongkol memegang dan mengibarkan bendera DAP kerana DAP mencetuskan isu kalimah Allah yang menimbulkan kemarahan umat Islam di negara ini. Sedarlah!! 


MiM sarankan agar Lim Kit Siang DAP perbetulkan dulu parti DAP yang tunggang langgang dan amat memalukan : KLIK SINI
sumber

No comments:

Post a Comment