Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Tuesday, 20 August 2013

Blogger Pro PAS Mahu Hapus Institusi Kesultanan Melayu Tahun 2030 !!


Wan Ji yang turut dikenali sebagai blogger pro-PAS, al-Bakistani membayangkan istitusi Kesultanan Melayu yang diamalkan di Malaysia hari ini akan terhapus pada tahun 2030 kerana ketika itu Sistem Republik yang diimpikan pembangkang sudah tertegak di negara ini.
Keyakinan blogger pro PAS itu berdasarkan usaha-usaha yang telah dilakukan pihaknya menghakis institusi kesultanan Melayu sejak dari tahun 2012 lagi.
“Ana punya cita-cita. Sekarang ni 2013kan? 2030, ‘MAP’ ana, Sultan tak ada. Sultan dah habis. Malaysia ni dah jadi negara Republik. Sistem berpresiden dah. Bila? 2030..
“Kita dah buat map, kita dah buat perancangan tau, sebenarnya ‘game’ ana ni awal lagi, 2011…’game’ ana. Dah ada 2012 dan 2013.
“Apa ana punya ‘game’, ‘game’ ana, tahun yang pertama, ana buat ‘game’, orang kate Sultan Syaitan.
“Mulut orang…Setan…setan…setan…setan…bile??…Tahun ke… Dan terbukti berjaya….ok…ok? Berjayakan??? Orang sekarang tak panggil Sultan….
“Kalau Sultan pun…Setan…dalam kepala otak diakan???…Setan…Setan…Setan…Setan…Setan…Setan,”katanya dalam satu ‘bengkel’ yang dipercayai dihadiri oleh ahli kumpulan blogger yang satu aliran pemikiran dengannya.
Ini bermakna dalam masa 17 tahun usaha-usaha yang dilakukan pihaknya, dia percaya pada tahun 2030 institusi Kesultanan Melayu akan terhapus apabila majoriti rakyat Malaysia menolak institusi itu.

tonton di sini

1 comment:

  1. Inilah buktinya PAS itu parti haramjadah pengkhianat. Dengan bukti video klip ni ada macai-macai PAS nak nafikan?

    ReplyDelete