Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Monday, 11 August 2014

SIAPA YANG MUNAFIK ???! #PrkDR #LangkahKajangMAJLIS Syura Ulama Pas memutuskan untuk mempertahankan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar (MB) Selangor. Majlis Syura adalah merupakan badan tertinggi dalam hierarki kepimpinan parti itu.
Majlis Syura bertanggungjawab untuk memastikan apa yang diputuskan dihormati oleh semua peringkat kepimpinan dalam Pas dan bukannya boleh berubah atau diubah sesuka hati.
JIKA pusingan U dilakukan, ia akan memberi impak yang cukup negatif kepada golongan ulama khususnya majlis syura kerana mereka dilihat tidak konsisten dalam mempertahankan keputusan serta sanggup menjadi 'pak turut' kepada kehendak politik PKR.
ATAU golongan ulama dalam Pas dilihat sebagai 'penghias' organisasi. Majlis Syura Ulama hanyalah sekadar hiasan parti. Maruah Pas begitu mudah diperkotak-katikkan oleh pemimpin-pemimpin PKR dan DAP, seolah-olah Pas hanya layak dilayan bagaikan parti melukut di tepi gantang.
APA yang berlaku di Selangor hari ini sudah diduga. Pakatan Pembangkang terlalu mentah dan terlalu dahagakan kuasa. Majlis Syura akan dikecam dan dituduh munafik apabila tidak berpegang kepada janji dan keputusan yang dibuat.
TUNGGU dan lihat seterusnya. Kita akan terus melalui fasa pertengkaran politik yang panjang kecuali kita sepakat untuk memadamkan riwayat politik seorang pemimpin itu. Beliaulah punca segala kemunafikan politik ini.

TERPANCAR! SIAPA KAH PUNCANYA?

No comments:

Post a Comment