Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Sunday, 18 May 2014

#PRKTELUKINTAN : BARU UMUM JADI CALON, GUNDIK KIT SIAL DILACURKAN!!!


Kesian beb. Baru petang tadi Si Gundik Kit Sial tu diumumkan sebagai calon DAPigs bagi Pilihan Raya Kecil Parlimen Teluk Intan, dah dia dilacurkan terang - terangan.Yang melacurkan dia pun bukan orang lain, tapi Si Guan Eng tu sendiri. Punya la sayangnya Si Guan Eng tu pada Si Gundik Kit Sial tu, sampai sanggup dia bagi amaran.Dalam kenyataan media sewaktu bertemu dengan wartawan, Guan Eng memberi amaran keras agar tidak bertanya mengenai isu Hudud kepada calon PRK Teluk Intan tu kelak.TELUK INTAN : Pucuk pimpinan DAP hari ini melarang wartawan untuk bertanya calon DAP bagi pilihanraya kecil Teluk Intan mengenai pendiriannya mengenai agenda hudud PAS di Kelantan. Selesai sahaja wanita 27 tahun itu yang memasuki politik hanya dua tahun lalu memberikan ucapan ringkas, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng tampil memberitahu wartawan bahawa calon tersebut tidak akan menjawab persoalan yang dianggap oleh parti sebagai isu. Nah!!! Belum apa - apa lagi Si Guan Eng tu dah melacurkan Kebebasan Hak Asasi Manusia apabila mengharamkan calon parti tersebut untuk bersuara.Si Guan Eng tu secara terang - terangan menghalang tugas pihak media untuk mencari Kebenaran dalam membuat laporan seterusnya melacurkan Hak Kebebasan Media.Dengan cara memberi amaran keras sedemikian, Si Guan Eng tu jelas telah menafikan Hak calon DAPigs Teluk Intan tu untuk menunaikan amanahnya sebagai seorang Muslim.Ini ke yang dimaksudkan sebagai perjuangan Hak Kebebasan Manusia dan Hak Kebebasan Beragama yang dilaung - laungkan oleh puak - puak Pakatan Haramjadah tu?Jelas, puak - puak DAPigs ni hanya sekadar menghina orang Melayu dan dijadikan sebagai Boneka untuk dijaja bagi meraih sokongan dari kalangan orang Melayu.Maruah Melayu hanya diperdagangkan oleh DAPigs secara terang - terangan apabila mereka menghalang Hak Kebebasan Bersuara calon Melayu tersebut.Nampak sangat Keadilan yang diperjuangkan oleh puak - puak Pakatan Haramjadah ni semuanya songsang belaka. Kalau orang lain buat semuanya tak boleh, tapi kalau kena batang hidung sendiri semuanya Halal Belaka. Macam SIAL!!!

SUMBER

2 comments:

  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  2. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete