Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Wednesday 15 May 2013

ADA AHLI PARLIMEN BN YANG SUDAH BERSIAP-SEDIA ANGKAT BUNGKUS DAN SEBERANG KE PAKATAN RAKYAT!!!


Sudah pecah berita...

Seorang ahli parlimen Barisan Nasional sudah pun bersiap-sedia untuk menyeberang masuk ke Pakatan Rakyat. Parti yang bakal disertainya adalah PKR.

Tidak pula dapat dipastikan, berapakah jumlah yang dibayar oleh Anwar Ibrahim sebagai 'yuran' perpindahannya itu tetapi daripada maklumat yang kami terima, Ahli Parlimen itu, telah menjanjikan sebilangan Ahli-Ahli Parlimen Barisan Nasional yang akan menyertai PKR, DAP dan PAS.

Walaupun pada masa yang sama, PAS sedang berusaha mendapatkan Terengganu menerusi pengisytiharan Mahkamah ekoran kemenangan tipis Barisan Nasional di negeri itu, manakala DAP pula sedang berusaha mendapatkan Perak, juga dengan kaedah yang sama kerana majoriti tipis Barisan Nasional, langkah-langkah lebih drastik telah diambil oleh Anwar Ibrahim bagi mendapatkan jumlah Ahli-Ahli Parlimen dari Barisan Nasional untuk membolehkannya menjadi Perdana Menteri.

Sebelum berpilihanraya, calon-calon Barisan Nasional telah membuat 'AKU JANJI' yang berasingan. Dalam AKU JANJI tersebut, sekiranya mereka melompat masuk Pakatan Rakyat, kerusi yang mereka wakili akan terbubar dan pilihanraya kecil akan dilaksanakan.

Hari ini, barisan Kabinet baru akan diumumkan. Menjelang malam, wakil rakyat tersebut akan membuat onar dan mengumumkan penyertaannya ke dalam Pakatan Rakyat.

Sumber tidak memberitahu secara tepat, siapakah Ahli Parlimen berkenaan tetapi klu yang diberikannya ialah Ahli Parlimen tersebut adalah KAKI SYABU....

sumber

No comments:

Post a Comment