Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Tuesday 14 June 2011

Pekerja di Bangunan SUK panik akibat gegaran

14/06/2011 12:29pm


SHAH ALAM 14 jun - Ribuan kakitangan awam Negeri Selangor terpaksa bergegas keluar dari Bangunan SUK di sini setelah berlaku gegaran kira kira pukul 11.30 pagi ini.
Gegaran itu dikesan dua kali iaitu pada 8.30 pagi ini kali pertama.
Seorang kakitangan awam berkata, gegaran itu dapat dapat dirasai di tingkat lima termasuk menyedari bingkai gambar didapati bergerak-gerak.
Bagaimanapun, wartawan yang berada dalam sidang akhbar menteri besar di bangunan annex tidak merasai gegaran itu. - Utusan

Wednesday 8 June 2011

Penjelasan mengenai 4 saksi....


cuba fikirkan apa yang diterangkan dalam video ini....

Tuesday 7 June 2011

Sunday 5 June 2011

Pedas nyer cili api!!!!! Nak tarik pegundi punya pasal !!!????Dengan penuh rasa takzim dab kesyukuran......... bagi menyempurnakan majlis perkahwinan YB CHANG LIM KANG (ADUN TEJA) dengan..... spi habis la...

Apakah motif membuat kad jemputan seperti ini...???? ini semua hanya nak memancing undi orang Melayu la... apa lagi... nak tunjuk baik dengan orang Melayu yang kononya mereka ini boleh mengikut cara orang Melayu dan mungkin boleh memartabatkan Melayu... Tapi aku tak boleh terima... sebabnya... Orang Melayu senang je diperbodohkan hanya dengan mengikut kad kahwin jer...  sedangkan mereka sebenarnya nak pijak kepala orang Melayu... Mudah sangat tertipu Melayu ni.
SO... aku harap orang Melayu jangan lagi tertipu dengan helah dan tipu daya mereka ni...

Saturday 4 June 2011

Pulau Pinang nikmati tujuh kelebihan selepas penstrukturan semula

PUTRAJAYA 2 Jun - Pulau Pinang bakal menikmati tujuh kelebihan selepas menandatangani perjanjian penstrukturan semula perkhidmatan bekalan air dengan Kerajaan Persekutuan.

Ketua Menterinya, Lim Guan Eng berkata, kelebihan-kelebihan yang diperoleh itu secara tidak langsung memberi manfaat kepada rakyat terutamanya dalam menentukan kadar tarif air.

Beliau berkata, pertamanya, kerajaan negeri tidak perlu membayar semula pinjaman bekalan air bernilai RM655.2 juta kepada Kerajaan Persekutuan, sebaliknya ia dibiayai oleh Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP).

"Kedua, Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan diberi peruntukan geran sejumlah RM1.2 bilion untuk projek pembesaran Empangan Mengkuang di negeri itu.

"RM1.2 bilion itu akan ditukar menjadi geran dan bukannya pinjaman tanpa faedah yang akan dibiayai oleh kerajaan negeri," katanya.

Beliau berucap pada majlis menandatangani perjanjian penstrukturan semula perkhidmatan bekalan air Pulau Pinang di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), di sini hari ini.

Majlis menandatangani perjanjian itu disaksikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Friday 3 June 2011

Gempar ! Bulan Gerhana Semalam !!!!!

Bulan PAS gerhana kelmarin. Persidangan Muktamar Dewan Ulama PAS Pusat terjejas kelmarin apabila berlaku gangguan bekalan elektrik di dalam dewan tersebut pada pukul 1:30 petang dan hanya dapat dibaiki kira-kira jam 2:30 petang.
clik disini

Thursday 2 June 2011

Jika Jumpa Husam Musa Sila Rapat Kerana Habuan Menanti Anda Semua....Betul Ke????Siapakah Leftenan -Leftenan Hussam Musa? Jom kita Robek siapa orang penting Hussam Musa selama ini:

Saifuddin Nasution
-Pengerak dalam merencanakan Strategi Hussam Musa dalam mematikan Lawan Politiknya.

Abdul Razak Ghani
- Sekarang ini merupakan PROKSI Hussam Musa di lantik sebagai Pengurus Besar PMBK Sawit.

Syed Azidi (Kickdeffela)
- Menjalankan Kerja Gerak Saraf pelbagai sudut yang pernah mengaku menerima Wang RM 4 juta dari Hussam Musa dan selepas itu telah di Buang dan di tendang oleh Hussam Musa. Kini di laporkan telah di Beli semula oleh Hussam Musa bagi Jentera nya dalam Pemilihan Mukmatar.

Mohd Khir Zahri Abdul Ghani
- Telah di lantik oleh Hussam sebagai pengarah tabung Amanah Tok Kenali yang mana beliau di tugaskan menguruskan kerja kerja Politik Hussam dan bertindak sebagai Jeneral kepada yang lain. ( TAUKE PEGANG DUIT)

Asmawi
- Mengendalikan sebuah Event Managment yang di biayai 100% Hussam di Kuala Lumpur yang mana bagi memperomosi Hussam.

Kamarulzaman
- Bekas pegawai USM yang kini berkhidmat sebagai pengawai Husam. Turut di amanahkan oleh Husam bagi mengendalikan Projek Pertanaian Organik Husam yang di bayar gaji oleh PMBK Sawit.

Mohd Nuri
- Bekas seorang Guru PASTI yang kini di bayar gaji oleh PMBK Sawit namun berkerja untuk Hussam dalam menjaga Dun salor yang mana Dun Hussam sendiri.