Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Tuesday 14 June 2011

Pekerja di Bangunan SUK panik akibat gegaran

14/06/2011 12:29pm


SHAH ALAM 14 jun - Ribuan kakitangan awam Negeri Selangor terpaksa bergegas keluar dari Bangunan SUK di sini setelah berlaku gegaran kira kira pukul 11.30 pagi ini.
Gegaran itu dikesan dua kali iaitu pada 8.30 pagi ini kali pertama.
Seorang kakitangan awam berkata, gegaran itu dapat dapat dirasai di tingkat lima termasuk menyedari bingkai gambar didapati bergerak-gerak.
Bagaimanapun, wartawan yang berada dalam sidang akhbar menteri besar di bangunan annex tidak merasai gegaran itu. - Utusan

Wednesday 8 June 2011

Penjelasan mengenai 4 saksi....


cuba fikirkan apa yang diterangkan dalam video ini....

Tuesday 7 June 2011

Sunday 5 June 2011

Pedas nyer cili api!!!!! Nak tarik pegundi punya pasal !!!????Dengan penuh rasa takzim dab kesyukuran......... bagi menyempurnakan majlis perkahwinan YB CHANG LIM KANG (ADUN TEJA) dengan..... spi habis la...

Apakah motif membuat kad jemputan seperti ini...???? ini semua hanya nak memancing undi orang Melayu la... apa lagi... nak tunjuk baik dengan orang Melayu yang kononya mereka ini boleh mengikut cara orang Melayu dan mungkin boleh memartabatkan Melayu... Tapi aku tak boleh terima... sebabnya... Orang Melayu senang je diperbodohkan hanya dengan mengikut kad kahwin jer...  sedangkan mereka sebenarnya nak pijak kepala orang Melayu... Mudah sangat tertipu Melayu ni.
SO... aku harap orang Melayu jangan lagi tertipu dengan helah dan tipu daya mereka ni...

Saturday 4 June 2011

Pulau Pinang nikmati tujuh kelebihan selepas penstrukturan semula

PUTRAJAYA 2 Jun - Pulau Pinang bakal menikmati tujuh kelebihan selepas menandatangani perjanjian penstrukturan semula perkhidmatan bekalan air dengan Kerajaan Persekutuan.

Ketua Menterinya, Lim Guan Eng berkata, kelebihan-kelebihan yang diperoleh itu secara tidak langsung memberi manfaat kepada rakyat terutamanya dalam menentukan kadar tarif air.

Beliau berkata, pertamanya, kerajaan negeri tidak perlu membayar semula pinjaman bekalan air bernilai RM655.2 juta kepada Kerajaan Persekutuan, sebaliknya ia dibiayai oleh Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP).

"Kedua, Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan diberi peruntukan geran sejumlah RM1.2 bilion untuk projek pembesaran Empangan Mengkuang di negeri itu.

"RM1.2 bilion itu akan ditukar menjadi geran dan bukannya pinjaman tanpa faedah yang akan dibiayai oleh kerajaan negeri," katanya.

Beliau berucap pada majlis menandatangani perjanjian penstrukturan semula perkhidmatan bekalan air Pulau Pinang di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), di sini hari ini.

Majlis menandatangani perjanjian itu disaksikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Friday 3 June 2011

Gempar ! Bulan Gerhana Semalam !!!!!

Bulan PAS gerhana kelmarin. Persidangan Muktamar Dewan Ulama PAS Pusat terjejas kelmarin apabila berlaku gangguan bekalan elektrik di dalam dewan tersebut pada pukul 1:30 petang dan hanya dapat dibaiki kira-kira jam 2:30 petang.
clik disini

Thursday 2 June 2011

Jika Jumpa Husam Musa Sila Rapat Kerana Habuan Menanti Anda Semua....Betul Ke????Siapakah Leftenan -Leftenan Hussam Musa? Jom kita Robek siapa orang penting Hussam Musa selama ini:

Saifuddin Nasution
-Pengerak dalam merencanakan Strategi Hussam Musa dalam mematikan Lawan Politiknya.

Abdul Razak Ghani
- Sekarang ini merupakan PROKSI Hussam Musa di lantik sebagai Pengurus Besar PMBK Sawit.

Syed Azidi (Kickdeffela)
- Menjalankan Kerja Gerak Saraf pelbagai sudut yang pernah mengaku menerima Wang RM 4 juta dari Hussam Musa dan selepas itu telah di Buang dan di tendang oleh Hussam Musa. Kini di laporkan telah di Beli semula oleh Hussam Musa bagi Jentera nya dalam Pemilihan Mukmatar.

Mohd Khir Zahri Abdul Ghani
- Telah di lantik oleh Hussam sebagai pengarah tabung Amanah Tok Kenali yang mana beliau di tugaskan menguruskan kerja kerja Politik Hussam dan bertindak sebagai Jeneral kepada yang lain. ( TAUKE PEGANG DUIT)

Asmawi
- Mengendalikan sebuah Event Managment yang di biayai 100% Hussam di Kuala Lumpur yang mana bagi memperomosi Hussam.

Kamarulzaman
- Bekas pegawai USM yang kini berkhidmat sebagai pengawai Husam. Turut di amanahkan oleh Husam bagi mengendalikan Projek Pertanaian Organik Husam yang di bayar gaji oleh PMBK Sawit.

Mohd Nuri
- Bekas seorang Guru PASTI yang kini di bayar gaji oleh PMBK Sawit namun berkerja untuk Hussam dalam menjaga Dun salor yang mana Dun Hussam sendiri.

Tuesday 31 May 2011

Ini Baru Pejuang Bukan Nya Cari GlamourMOHAMMAD RIZAN BIN HASSAN

Beliau merupakan Pemenang Anugerah Belia terbaik Negara pada sabtu lalu di Perhimpunan Sejuta Belia yang berlangsung di Putrajaya. Beliau adalah sahabat Gomo yang memang Gomo akui beliau terabik dan Komited ketika melakukan sesuatu tugas yang di amanahkan.


Beliau juga antara orang yang menghebahkan isu seorang Remaja yang terkena Renjatan Elektrik satu tika lalu dan Beliau juga yang membuatkan media lain Fokus isu tersebut sehingga remaja tersebut di hulurkan pelbagai bantuan dalam meringankan kesesangraan yang di hadapi nya.


Siapa beliau? Kenali beliau dengan lebih dekat kerana beliau tidak Hipokrit seperti penggerak Belia yang lain. Read More......

Monday 30 May 2011

Kerana kuasa ada yang lupa YANG MAHA ESA


Segalanya adalah berpunca dari MASING-MASING MEMPERJUANGKAN soal KEPENTINGAN lebih diutamakan. Sewajarnya, kita semua adalah bersaudara, sepatutnya kita perlu membicarakan KEBENARAN UNTUK KEBAIKAN SEMUA. TAPI MALANGNYA, APA YANG KITA LIHAT FENOMENA SEKARANG MASING-MASING MEMPERTAHANKAN UNTUK KEPENTINGAN SEMATA-MATA.


Sebagaimana Firman Allah dalam surah Al-Hujurat ayat 10:

Firman Allah swt " Sesungguhnya orang-orang mukmin adalah bersaudara, kerana itu damaikanlah diantara dua saudara kamu (yang bertelingkah ) dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat".

Kisah Siti Fatimah RA Dan Pembantu Rumah..

Rasulullah SAW bersabda :

Fatimah Az-Zahra tumbuh menjadi seorang gadis yang tidak hanya merupakan putri dari Rasulullah, namun juga mampu menjadi salah satu orang kepercayaan ayahnya pada masa Beliau. Fatimah Az-Zahra memiliki kepribadian yang sabar,dan penyayang karena itu Fatimah Az-Zahra lebih dikenal daripada putri-putri Rasulullah yang lainnya. Rasullullah sering sekali menyebutkan nama Fatimah sebagai contoh dalam setiap ceramah Beliau, salah satunya adalah ketika Rasulullah pernah berkata " Apabila Fatimah Az-Zahra mencuri, niscaya akan kupotong tangannya dengan tanganku sendiri".

"Jibril telah mengajarku beberapa kalimah. Setiap kali selesai sembahyang, hendaklah membaca 'Subhanallah' sepuluh kali, Alhamdulillah' sepuluh kali dan 'Allahu Akbar' sepuluh kali. Kemudian ketika hendak tidur baca 'Subhanallah', 'Alhamdulillah' dan 'Allahu Akbar' ini sebanyak tiga puluh tiga kali."

Ternyata amalan itu telah memberi kesan kepada Siti Fatimah RA. Semua kerja rumah dapat dilaksanakan dengan mudah dan sempurna meskipun tanpa pembantu rumah.

Sunday 29 May 2011

Marilah Bersama-sama Berdoa Kepada Allah

Sahabatku mari kita sama sama berdoa kepada Allah :

Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau kerana sesungguhnya Engkaulah maha pemberi kurnia " ( surah Ali Imran:Ayat 8 ) "

Ya Tuhan kami , ampunilah dosa-dosa kami dan tindakan-tindakan kami yang berlebih-lebihan dalam urusan kami dan tetapkanlah penderian kami, dan tolonglah kami terhadap kaum yang kafir "( Surah Ali 'Imran: Ayat 147 )." "

Ya Tuhan kami, kami telah beriman kepada apa yang telah Engkau turunkan dan telah kami ikuti rasul, kerana itu masukkanlah kami ke dalam golongan orang-orang yang menjadi saksi (tentangan keesaan Allah ) " ( Surah Ali "Imran: Ayat 53 ) "

Ya Tuhan kami, limpahkanlah kesabaran kepada kami dan wafatkanlah kami dalam keadaan berserah diri (kepadaMU) " ( Surah al-A'raaf:Ayat 126 ) "

Ya Allah! Tuhan yang mengaturkan hati-hati,aturkanlah hati-hati kami atas ketaatan kepadaMU " ( Riyawat Muslim ) " Ya Allah,Tuhan yang membolak-balikkan hati-hati tetapkanlah hatiku atas agamaMU" ( Riwayat al-Tarmizi ) '

Ya Tuhan kami, tuangkan kesabaran atas diri kami, dan kukuhkanlah penderian kami dan tolonglah kami terhadap orang-orang kafir "( Surah al-Baqarah:Ayat 250 )

Ya Allah, aku mohon pada-Mu sebaik-baik permintaan , sebaik-baik doa, sebaik-baik keberhasilan, sebaik-baik amalan, sebaik-baik pahala, sebaik-baik kehidupan dan sebaik-baik kematian.

Ya Allah Ya tuhan kami, teguhkanlah kami, beratkan timbangan amal kami, kuatkan iman kami, tinggikan darjat kami, terimalah sholat kami, ampunilah kesalahan kami

Ya Allah Ya Tuhan kami memohon pada-Mu pembuka-pembuka kebaikan, penutup-penutup kebaikan, segala kebaikan yang pertama dan terakhir, yang nampak dan tidak nampak, juga kami memohon pada-Mu darjat tertinggi di Syurga."

Amin Ya Allah...Amin Ya Rahman...Amin Ya Rahim...Amin..Amin..Amin Ya Robbal Alamiin

Fitnah.. Fitnah..Fitnah...
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI...Saya rasa amat terkilan atas fitnah yang dilemparkan oleh pihak tertentu sehingga sanggup memfitnah seorang yang saya kenali. Bukan kerana inginkan nama atau ganjaran kerana mempertahankan beliau. Tetapi kerana saya begitu mengenali beliau dan keluarga beliau.... Beliau BUKAN seorang perasuah, BUKAN penindas Melayu, BUKAN pencacai cina, BUKAN orang yang menjual tanah Melayu kepada cina dan beliau BUKAN jenis yang sombong... malah di kampung, beliau hanya mahu dikenali dengan nama timangannya sahaja.. bahkan beliau selalu membantu orang, terutama orang-orang kampung.. setahu saya.. beliau bukanlah calon ADUN Pasir Panjang yang digembar-gemburkan oleh orang yang berhasad dengki... saya telah membuat laporan polis mengenai kes ini... inilah yang mampu saya lakukan untuk sahabat dan seperti abang saya walaupun tiada pertalian darah atau pun kekeluargaan... ianya dibuat atas dasar seorang penduduk di kampung yang sama.. FITNAH itu lebih besar dosanya dari membunuh... nauzubillah...

Tiada Ketamadunan Budaya..


Assalamualaikum w.b.t selawat ke atas Nabi junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.Maha Mengatahui Allah S.W.T maka Allah sahaja yang akan menghukum kepada mereka yang melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya.Pada tarikh 21.01.2010 suatu kejadian yang di anggap tidak bertanggungjawab dan tidak bertamadun.Sekeping papan tanda UMNO Bahagian Lumut untuk cawagan Taman Samudera dekat Seri Manjung dan kawasan DUN Pasir Panjang telah dirosakkan dengan mengunakan sebatang cangkul seperti gambar di atas.Apakah motif sebenar kejadian?...mengikut rekod cawangan tersebut baru diwujudkan pada tarikh 22.11.2009 bersamaan 60 hari umurnya.Dengan umur cawangan yang muda ini apakah salah yang dilakukan sehingga kejadian ini berlaku.Ini menunjukkan perbuatan khianat,hasad dan dengki atas penubuhan cawagan baru ini.Alhamdulillah ahli-ahli UMNO seluruhnya sungguh bersyukur dengan adanya cawangan baru ini,tetapi siapakah yang melakukannya?Ini jelas berdasarkan kerosakan fizikal papan tanda ini adalah perbuatan pihak-pihak yang terdesak seperti ungkapan ini “MARAHKAN NYAMUK KELAMBU DI BAKAR”…hanya manusia yang tidak menafaatkan akal dengan baik,tidak bertemadun,tidak dididik oleh ibu bapa,tiada didikan agama dengan betul walaupun pakaian seperti “kuat beragama” tapi belum tentu menjaminkan apa-apa dan taksub kepada penilaian sendiri hingga rosak akal,rosak ahlak,cemarkan akidah dan akhirnya rosakan harta benda orang tanpa hiraukan hukum di sisi agama.Sudah pasti tiada mengingati Allah dalam dirinya ketika melakukan perbuatan merosakan papan tanda ini.Kepimpinan UMNO Bahagian Lumut dan khususnya Pemuda UMNO dan ahli-ahlinya menentang sekeras-kerasnya perbuatan ini “kami sekerasnya mengutuk kejadian yang tidak bertanggungjawab ini satu perbuatan kotor tiada sikap moral/sivik yang tinggi,tiada menunjukan ada didikan beragama dan sentiasa mahu memecah belahkan umat” kata Ketua Pemuda Bahagian Lumut saudara Shahril bin Yahaya.Perbuatan ini sudah di laporkan kepada pihak Polis untuk tindakan lanjut.