Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Saturday, 4 May 2013

Skandal Seks Stopa Ali,Penceramah Terkenal Pas Istihar Undur Diri!!!

Pegawai Penerangan Kerajaan Negeri Kelantan yang juga penceramah popular tegar Pas, Ustaz Abdul Hamid Derani dilaporkan telah mengambil keputusan untuk mufaroqah (berpisah) daripada meneruskan perjuangan dengan Pas ekoran sangsi dengan sikap pimpinan parti itu apabila bersikap bisu berhubung video skandal seks Setiausaha Agung Pas Datuk Mustafa Ali dengan seorang wanita disebuah hotel yang tersebar baru-baru ini.
Beliau meminta supaya Mustafa segera membersihkan nama dengan membuat penafian menerusi sumpah laknat dan melaporkan fitnah itu kepada pihak polis sekiranya ia adalah fitnah, jika sebaliknya Mustafa perlu berundur demi menjaga nama baik sebuah parti yang dikatakan memperjuangkan Islam, lebih-lebih lagi skandal ini melibatkan pimpinan tertinggi juga nombor 3 didalam Pas.
Hamid turut kesal dengan sikap pimpinan Pas yang tidak mengambil apa-apa tindakan dan seolah-olah menghalalkan perbuatan itu hanya kerana ia melibatkan pimpinan tertinggi mereka.
Perkara itu katanya bercanggah dengan prinsip-prinsip Islam dan beliau teramat kecewa dengan apa yang telah terjadi kerana tidak menyangka perkara seperti itu berlaku didalam sebuah parti yang sedang beliau perjuangkan Islam didalamnya.
Sementara itu Adun Pas Wakaf Bharu penggal lalu Datuk Che Abdullah Mat Nawi mengesahkan mufaroqah itu dibuat oleh Hamid sebelum menyalahkan pihak Umno kerana mendakwa telah menahan dan memaksa Hamid untuk berbuat demikian.
Dakwaan pemimpin Pas itu seolah-olah membawa kita ke zaman purba seterusnya memaksa kita untuk percaya dengan tuduhan dangkal dan tidak bertamadun itu, tanpa memberikan sebarang bukti kukuh diatas dakwaan penahanan pejuang Islam yang lantang seperti Hamid, kita yakin dakwaannya itu tidak benar, dan sewajarnya ia disiasat serta diambil tindakan bagi membersihkan imej pihak polis dan kerajaan persekutuan. Anda Mampu Mengubahnya

1 comment:

  1. Stopa ni baik sikit dari Nuaq. lepas pancut, dia bagi pompuan tu basuh dulu cuma dia x sempat basuh dan mandi wajib. Nuaq nyer citer, lepas pancut, dia berebut nak masuk bilik air. ambik masa yg lama pulak tu sedangkan chinadoll tu terkial2 lap sesuatu yg meleleh kat peha dia. apa raaa... apa2 pun dua dua mcm setan.

    ReplyDelete