Followers

MAKLUMAT TERKINI TANAHAIR

Wednesday, 15 May 2013

7hb Demo Tolak K’putusan PRU, 9hb Kenduri Kesyukuran Menang Di S’gor!!!

 
 
MEMANG betulah cakap ramai orang, budak-budak pembangkang ni bodoh, bukan ada otak nak fikir sendiri. Dalam pemimpin mereka sibuk-sibuk menjaja serata tanahair mengajak rakyat menolak keputusan PRU13 yang lepas, pembangkang di Selangor rupanya mengadakan kenduri kesyukuran di Dataran Kemerdekaan Shah Alam atas kemenangan mereka di negeri tersebut.

Ironinya, tarikh kenduri tu pulak (9hb Mei) hampir sebelah menyebelah dengan himpunan kesesakan jalan raya di Stadium MBPJ Kelana Jaya menolak keputusan PRU yang diadakan 2 hari sebelumnya (7hb Mei).

Atau dalam bahasa ringkas, tak kering lagi air liur mengatakan PRU tak adil, mulut dah penuh menyuap makan kenduri kesyukuran sebab menang di Selangor!!


SHAH ALAM: Rakyat Selangor dijemput hadir ke majlis kesyukuran atas kemenangan Pakatan Rakyat (PR) Selangor yang akan diadakan di Dataran Kemerdekaan Shah Alam pada Khamis malam, 9 Mei ini.“Sebagai tanda terima kasih kita menjemput rakyat ke Dataran Kemerdekaan pada Khamis malam ini, 9 Mei untuk satu majlis kesyukuran sederhana dan ceramah,” ujar Pengerusi Pakatan Rakyat Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam sidang media di sini hari ini.
Menurut Abdul Khalid lagi, selain menyediakan jamuan sederhana, satu ceramah juga diadakan.

Benda ini (majlis kesyukuran), tidak dihebahkan secara besar-besaran atas sebab yang kita semua tahu – taknak nampak bercanggah dengan himpunan dan demonstrasi yang telah dan akan mereka adakan dalam soal menolak keputusan pilihanraya ini.

Malah berita ini yang penulis ambil dari Harakah pun, tidak menjelaskan lebih banyak kenapa pembangkang mengadakan kenduri kesyukuran kerana menang di Selangor tapi dalam masa yang sama mengajak rakyat menolak keputusan pilihanraya.

Atau dalam bahasa mudah, puak-puak ini hanya tolak keputusan di tempat yang depa kalah, di tempat yang mereka menang, DEPA BUAT KENDURI KESYUKURAN!!!! Hahahahaaha….meh pakat gelak ramai-ramai.

Is that too obvious? Pandai pulak SPR ni menipu di tempat-tempat lain tapi berlaku jujur di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan? Itu satu hal, satu hal lagi, mana SPR tahu yang pembangkang akan menang 89 kerusi parlimen dan perlu 22-30 kerusi untuk ambil alih kerajaan pusat dengan simple majority?

Kalah dah SPR tipu, semua pun berlakulah penipuan, apa di kawasan yang BN menang saja?

Atau sebetulnya pembangkang sengaja cipta semua pembohongan berlaku penipuan di 30 kawasan ni? Macam dia tipu blackout itulah, sampai la ni, dah dekat 2 minggu, satu kawasan yang dikatakan blackout itupun masih tidak dibuktikan sehingga sekarang.

Sudah-sudahla tu jadi pembohong. Jangan nak tipu budak-budaklah, majoriti diaorang tu (budak cina) bukan faham sangat politik atau cakap Melayu pun, harap standard burung tiong je la, suruh angguk, angguk, suruh geleng, geleng.

Hipkorit!!
 

No comments:

Post a Comment